19 de febr. 2008

IN BLOOM


DEERHUNTER - CRYPTOGRAMS

Els Deerhunter són d’Atlanta, a Geòrgia, un estat dels Estats Units que últimament és molt prolífic musicalment. A principis del 2007 van publicar Cryptograms, el seu segon disc, i fa poc que sona a Europa. I va arribar a Europa gràcies a la publicació, el mes de maig, d’un EP, Fluorescent Grey, que va ser citat per la prestigiosa revista musical de la xarxa Pitchfork Media, en el seu apartat de Best New Music. Els Deerhunter van començar el projecte en comú l’any 2001, però els va costar molt de temps i esforç publicar. L’any 2004, el baixista del grup, Justin Borsworth, va morir a causa d’un accident amb monopatí. Els components del grup van quedar molt afectats i, diuen ells, això es nota en el so del seu primer treball, publicat el 2005 i titulat "Turn It Up Faggot", resultat de la molta negativitat que els envoltava. Bosworth va ser substituit per Josh Fauver, el baixista d’un grup de punk. L’arribada al grup del guitarrista Lockett Pundt li va acabar de donar la sonoritat densa i saturada del treball que estem repassant, Cryptograms. Actualment la banda està treballant en el seu tercer disc, que està previst que surti al mercat durant aquest 2008. Molt probablement, el disc rebrà el nom de Microcastle.

http://deerhuntertheband.blogspot.com/

http://www.myspace.com/deerhunter

DOES IT OFFEND YOU, YEAH! - WE ARE ROCKSTARS

Does It Offend You, Yeah! és una banda de Reading, prop de Londres. Aquesta setmana han publicat el seu disc de debut, “You have no idea what you are getting yourself into”. Són un exemple d’originalitat per la seva música, que beu de les fonts del "bacalao" més petardo dels noranta i el converteix en un electro molt ballable. També ho són per la posada en escena, com ho demostra aquest videoclip, el de We Are Rockstars.

http://www.doesitoffendyou.com/

http://www.myspace.com/doesitoffendyou


THE CRIBS - DON'T YOU WANNA BE RELEVANT?

The Cribs serà una de les bandes presents al Primavera Sound 2008, que se celebrarà entre els dies 29 i 31 de maig al Parc del Fòrum de Barcelona. Són de Wakefield, al Regne Unit. Són molt coneguts al seu pais i ara intenten fer-se un nom al mercat internacional. Presentaran el seu tercer disc, “Men’s needs, women’s needs, whatever”, del qual han extret el senzill Don’t you wanna be relevant. Al Primavera Sound també hi actuarà gent com Portishead, Public Enemy, Cat Power, Rufus Wainwright, Lightspeed Champion, Awesome Colors, Simian Mobile Disco, entre molts d'altres.

http://www.thecribs.com/

http://www.myspace.com/thecribs


ANIMAL COLLECTIVE - FIREWORKS

Un dels concerts més recomanables del Primavera Sound 2008 és el d’Animal Collective, un col·lectiu de músics de Nova York que fa música experimental i que ens presentarà el seu darrer treball, Strawberry Jam, del qual forma part la cançó d'aquest videoclip, Fireworks.

http://www.myanimalhome.net/

http://www.myspace.com/animalcollectivetheband



808 STATE - IN YER FACE

En l'apartat de bandes històriques, destaquen els Dinosaur Jr., que ja van ser al Primavera Sound fa dos anys. També destaca la presència dels 808 State, un dels emblemes de l’escena de Madchester, entre finals dels vuitanta i principis dels noranta. Hi portaran la seva música electrònica, integrada dins l'escena Acid House.

http://www.808state.com/